Tuesday, November 21, 2006

Premiera in Club A un scriitori din SUA si Franta la Poeticile Cotidianului

Joi, 23 noiembrie 2006, de la ora 18.00 in Club A
Lorette Nobécourt
si
Bogdan Suceava
vin la Poeticile Cotidianului
in Club A

Saptamana aceasta, Poeticile cotidianului are doua parti. In prima parte, publicul care va ajunge la Club A, joi, 23 noiembrie, il va putea cunoaste pe Bogdan Suceava, un prozator pe care cei zece ani care au trecut de cand locuieste in Statele Unite nu au putut sa-l faca sa uite specificul unei proze pe care nu o poti desparti de spatiul romanesc.
In a doua ora a Poeticilor cotidianului veti fi martorii unei premiere. Pentru prima data, un scriitor strain vine la Poeticile cotidianului pentru a se intalni cu publicul din Club A.

De la ora 18.00, in Club A, str.Blanari nr. 14, va avea loc o calatorie in lumea volumelor de proza Imperiul generalilor tarzii si alte istorii (2002), « Bunicul s-a întors la franceză » (2003) si « Venea din timpul diez » (2004).
Actriţa Paula Gherghe va citi din textele autorului.
Invitat special: Răzvan Penescu, redactor al volumului Imperiul generalilor târzii şi alte istorii, editat de LiterNet la http://editura.liternet.ro/carte.php?carte=56


De la ora 19.00, « Poeticile cotidianului », pentru prima data, au ca invitat un scriitor strain. Scriitoarea franceza Lorette Nobécourt vine in club A pentru a vorbi cu publicul despre cartile sale.
Nascuta la Paris in 1968, Nobécourt este autoarea a sapte volume printre care « La démangeaison » (Ed. Sortilèges, 1994), « La conversation » (Ed. Grasset, 1998), Horsita (Ed. Grasset, 1999).
Chiar in ziua in care va ajunge in Romania, Lorette Nobécourt se va intalni cu publicul de la Poeticile cotidianului.

O intalnire prezentata de Răzvan Ţupa

1 comment:

Anonymous said...

razvan, sper ca nu vorbeste in franceza. :)

cine se baga la tradus ? :)