Wednesday, December 20, 2006

poetici


Joi, 21 decembrie, de la ora 17.00

Poeticile Cotidianului

aduc in Club A

Noua Literatura & Literatura potentiala 2

La ultima întâlnire din acest an, Poeticile Cotidianului aduc publicului din club A cei mai tineri autori lansati în acest an în literatura româna.

Discutiile cu scriitorii sunt prefatate de un spectacol de TEATRU – LECTURA, dupa Alexandru Vakulovski. "Dumnezeul nostru în tricou " este un spectacol montat de Liliana Câmpeanu, care semneaza si dramatizarea (dupa romanul „Pizdet”). Interpreteaza actorii Corneliu Bulai , Dragos Silivestru si Catalin Popa.

Regizoarea Liliana Câmpeanu îsi descrie spectacolul astfel: „Trei tineri furiosi care-si reneaga trecutul, îsi pun la îndoiala prezentul si nu-si imagineaza viitorul, planuiesc sa fuga din România . Dar mai întâi trebuie sa fuga de ei însisi, de viciile, de patimile si dependentele lor. De întunericul din ei. Vor sa gaseasca lumina . O vor cauta pretutindeni dar niciodata acolo unde trebuie : în ei însisi. De aceea, nu se vor salva . Sau poate ?

În luna noiembrie, Târgul de Carte Gaudeamus a gazduit lansarea revistei «Noua Literatura», o publicatie editata de Uniunea Scriitorilor si dedicata tinerilor autori.

Redactorii si colaboratorii revistei - Ana Chiritoiu, Igor Mocanu, Mihaela Michailov, Ruxandra Ana, Gruia Dragomir, Elena Draghici si Bogdan Boureanu –

i-au invitat în Club, pentru aceasta seara, pe scriitorii Ana Maria Sandu, Vasile Ernu, Cezar Paul Badescu, Ion Manolescu, Maria Manolescu.

Studenti la litere, cei mai multi dintre redactorii „Noii literaturi” propun o abordare proaspata a literaturii care se scrie astazi.

În ultima parte a serii, doi dintre poetii care au facut parte dintre scriitorii selectati de Adrian Urmanov pentru Atelierul de la Manastirea Râsca, la editia a doua, vin în fata spectatorilor de la „poeticile cotidianului”. Editura Vinea va aduce în Club A noua editie a volumului „Literatura potentiala 2”, care îi include pe toti cei 12 tineri selectati pentru Râsca.

Dintre ei, Adrian Georgescu vine pe scena Club A cu trupa Side Effects din Ploiesti, hotârat sa faca drumuri dus-întors între microfonul la care va citi poeme si bateria de la care îsi acompaniaza colegii. Alaturi de el, Livia Marinescu si Catalina Vieru vor raspunde întrebarilor legate de poezia care le-a adus la Râsca si despre ce înseamna un atelier de creatie în manastire.

Contact:

Gabriela David
PR Manager
0723 379 026
free webpage counters

No comments: