Thursday, March 29, 2007

Uite, Alexa, am fost plecat, nu am avut cum sa scriu de pe drum...

Razvan si colegii (punct ro, vacante & calatorii) pe podul minicinosilor


mai intai la Sibiu

unde am avut o conferita Cuvantul de organizat. Uite, aici ne-am strans pe podul minicnosilor in seara de dinaintea seriei de evenimente "Superlativele turismului Romanesc" din care a facut parte si intalnirea cu Ioan Holender si Constantin Chiriac pe care am organizat-o noi.



dupa care


Parisul in cinci dusmani





am mers incet spre Paris. Cu se vede in afisul de mai jos am avut de citit cu Cosmin, Claudiu, Dan si Linda (care a si organizat toata faza) la Salonul de carte si la Sorbona. La Salonul de carte (sambata) eu m-am facut de ris de varza ce eram cu oboseala si lectura in franceza la prima vedere.




Dupa 2 zile (luni) am citit in aceeasi formula la una din salile Sorbonei. Cu totul altfel: povesti si intrebari.

Titulul povestii de aici e luat de la Constantin Vica, care a zis sa facem baza de aia cu Belgradul. Pana la urma n-am scris decat eu si Vica la poveste.

Ne-au zis ca avem elemente violente, ca nu se asteptau ca se intampla lucruri in Romania, ca e misto ca nu ne omoram unii pe altii :) (stiu, dragutz, nu?).
Si inca ceva.
Receptionerul de la hotelul Acacias, un batranel care se plimbase prin lume a zis ca stie de aaa "scriitori din Romania, Eminescu, stiu, stiu." Legat de Romania stia doua lucruri: de Eminescu si cum recunosti securistii. A, si daca ati vazut la tv stirea cu bataia din Gara de nord de la Paris, asteptati sa se intoaca de acolo Claudiu, l-a prins dorul de gara chiar atunci cand au inceput sa se incaiere toarasii cu politia.


3 comments:

Anonymous said...

Nu stiam ca ai fost plecat. Nu am mai avut timp sa trec nici pe la poetici asa ca nu am aflat...
Chiar daca a fost obositoare "excursia" cu siguranta a fost si placuta...
Nu inteleg totusi de ce aveau impresia ca va omorati unii pe altii :))
Ps: imi place foarte mult a doua poza, e foarte interesanta...tarziu mi-am dat seama ca esti tu...cu palarie, nu? :P

Anonymous said...

In sfarsit, vesti! :) Alta data sa dai de stire cand pleci, sa stim si noi . :P

Razvan Tupa said...

Ma inrosesc, anonimule.
Alexa, poaza aia e de la o expozitie foarte misto beckett. cu filmushoare, manuscris, poze si tot felul de obiecte de genul cartii uriase in care imi bagam nasul in poza.