Sunday, April 29, 2007

doua seri. una cu lumea interioara alta cu lumea exterioara (sort of)

Asa... de ce sunt logoreic?

Uite de ce:

Vineri un super plonjon in zona din care vin visele mele. O parte dintre ele... cele mai misto....
Am ajuns cu sora mea si cu cumnatul meu la Mihaela, vecina din adolescenta care sta si acum in cartierul in care am locuit noi atunci cand am inceput sa ne maturizam. Poate tocmai pentru ca am legat cartierul acela (13 septembrie-sebastian) de maturizare apar blocurile de acolo, ferestrele de acolo in visele mele.
Am ajuns noaptea si nu recunosteam mare lucru... aparusera vile printre blocuri si copacii sunt deja mari, acopera multe dintre ferestre.
Nu mai recunosc mare lucru nu mai recunosc mare lucru repetam privind spre ferestele de sus din blocurile de acolo (v81, v82, v 79). Noi eram la fel. Aproape.
Dimineata am plecat incet incet pe jos...tocmai ca sa ma conving ca totul este schimbat acolo. La lumina totul se apropia incredibil de ceea ce imi aminteam eu. Pana si ramele albe ale ferestrelor, si grilajele de la fereastra dinspre bucatarii, si dezastrul de pe maidanul din spatele liceului I Barbu, si soarele foarte lipicios printre blocurile alea. ERA TOT ACOLO.

Sambata zi de curatenii si citit si proiectat si plecat spre Ploiesti seara.
In trenul destul de aglomerat am nimerit in compartiment cu niste pusti de 17-18 ani (2 baieti si doua fete) care isi povesteau unul altuia lucruri pe care era evident ca si le-au mai povestit de zeci de ori. (deci erau pt ochii spectatorilor involuntari). De fapt isi pregatisera scena grijulii.... una din tipe statea la fereastra si a crezut ca s-a asezat pe locul meu pentru ca atunci cand am intrat in compartiment ma intreba "Te superi daca stau aici?" si razand- "mi s-a facut rau" he he he . Haios.... si nu au tacut pana am ajun s la ploiesti si cand am coborat i-am lasat vorbind.

1. Unul dintre baieti - cel care ii spunea "soarece" vecinului sau ("soarece... tu o intrebi daca ne cumpara minge... da' ea nu o sa ne dea nici telefon") avea 18 ani si era student... a scos legitimatia cand a venit controlorul si a tinut sa fluture un steguletz narativ care il definea probabil: O sa am frigiderul plin de bere... acum 2 ani, cand nu munceam.... eram la liceu.... cumparam 9 beri pe zi... ursus rosu beam.... ce bine era.... jucam fotbal si " si asa mai departe.
Una din fete nu a vorbit aproape deloc... o durea maseaua sau asa ceva.... pentru ca baiatul cu berea s-a ridicat si a desfacut o fiola de algocalmin. Mi-a placut cum a rupt cu degetele capacul fiolei. Pam .

2. Cand sa cobor am vazut ca in compartimentul vecin erau Robert si Mihaela. Ce faza sa mergi cu prieteni in compartimentul vecin si sa n-ai habar...
Gata... deja mi s-a spus ca somn, maine dimineata mi s-a promis drum la targ ceea ce nu vreau sa pierd.

Gestul zilei: 2 halbe mari cu apa baute incet. (din a doua mai am un pic si acum)

4 comments:

Anonymous said...

ma cheama maria in ebraica si sunt mica ; intr-o zi am spus, intre doi oameni care erau mari si vorbeau ceva : ,,ce, doar nu e mai important un trotoar decat viata mea ?''
Acum, nu stiu ce sa fac : sa astept sa am varsta celor din tren sau varsta celor de pe trotoar, ca sa pot sa zic, altfel, cu niste cuvinte usor de inteles de ,,adulti'' : ,,ce ma intereseaza pe mine trotoare sau blocuri, sau beri sau... daca sunt aceleasi sau nu; ce vreau sa spun este ca nu am chef sa-mi pun astfel intrebarea (vrea sa zica Maria, adica eu, cea denumita asa in ebraica). Mai bine mai ascultam un clip, ceva emotionant, ceva care sa aiba si gesturi, doar nu sunt betoanele mai importante decat mine !?

Razvan Tupa said...

Maria in ebraica, uite, caut un clip... tu spui ce vrei... nu? ca doar nu te trage cineva la raspundere.
cine-a zis ca nu poate sa te intereseze... trotuare beri...
mi se pare misto cand asta cu interesatul e o mica piesa de teatru
pentru privitori :)

Anonymous said...

maria in ebraica e simbolul oazei si inseamna si energie,dar, sa revenim, esti treaz la ora asta ? ca pe mine ma lasa parintii sa stau mai mult, doar urmeaza 1 Mai, stiu si sa scriu, stiu si engleza, si germana si franceza...Stiu prea multe si sunt si inteligenta, dar, hai sa te vad : gasesti clip-ul potrivit pentru o fetita prea-prea... ?

Razvan Tupa said...

pai ia probeaza.. urmatoarea postare