Thursday, April 12, 2007

Video si performance poezie in dezbatere in Club A

Joi 12 aprilie, sunteti invitati in Club A
str. Blanari 14
de la ora 18.00
pentru o seara de

POEZIE in actiune
la

POETICILE COTIDIANULUI


invitatul serii este R.A.

Impreuna cu R.A. (Andrei Ruse) mergem pe urmele poeziei ratacite in lumea imaginii astazi.
De multa vreme se vorbeste despre poezie vizuala sau video-poezie in Romania. Intalnirea din aceasta seara isi propune sa lanseze un demers prin care sa se contureze o imagine cat mai completa a directiilor pe care poezia in limba romana le vizeaza.
Pentru o proiectie cu imagini din prformance-ul sectei insecta programat in Club A cu ani in urma va fi la Poeticile cotidianului Ovia Herbert.

Andrei Ruse este unul dintre poetii care au afirmat cel mai clar in ultimii ani optiunea pentru suportul video al poeziei. De numele sau sunt legate proiecte ca Sketche, site-ul care a disparut dupa o rapida afirmare.
Ovia Herbert este deja un veteran al proiectelor de performance poetic imaginile proiectate in aceasta seara facad pare de la una din primele sale aparitii in fata publicului alaturi de Adrian Urmanov si Andrei Peniuc.
relatii: Ioana Dumitrecu (PR manager): tel 0751.53.23.14, mail ioana@cluba.ro

1 comment:

Razvan Tupa said...

Limpezeşte literatura cu mâna ta

Nu de puţine ori remarcăm în viaţa de zi cu zi lucruri pe care le recunoastem ca ţinând de poezie. Poezia nu se reduce la texte scrise, cărţi si fumuri (de ţigare, betisoare parfumate, etc.).

Întâlnirea din această seară vine să vă propună o zonă mai rar accesată de resopnsabilii teoretici ai literaturii vii: Performarea poeziei.

Demersul iniţial al Poeticilor Cotidianului viza, printre altele proiectarea filmelor realizate de-a lungul timpului în zona poeziei. Acum, la aproape 2 ani de la prima intalnire de la Poeticile Cotidianului se poate vorbi deja despre o productii din ce in ce mai relevante care imbina poezia scrisa cu filmarea sau performarea textelor in fatra unui public.

Mugur Grosu, Andrei Ruse, Sorin Dinco, Razvan Tupa sunt numai cativa dintre cei care au postat tot mai des materiale de poezie video si audio.

Fie ca este vorba despre asa numitele gesturi „anartiste” sau despre o variatie in ceea ce priveste suportul folosit pentru comunicarea poeziei, astazi va propunem o seara in care sa probati noile posibilitati de expresie.

Dincolo de resursele ce privesc divertismentul pe care le presupune un asemenea eveniment, Poeticile Cotidianului va ofera posibilitatea sa participati la centralizarea directiilor vizate de poezia video si sonora din Romania.

Incepand de vineri, 13 aprilie, ora 00.01 , blogul http://corpuriromanesti.blogspot.com
va sta la dispozitie pentru a posta linkuri la lucrarile online de poezie video ori sonora pe care le considerati relevante pentru literatura romana.

poeticile cotidianului
Club A
12 aprilie 2007