Saturday, May 05, 2007

Ce nu o sa scriu despre Cluj/ si ce o sa scriu

I.
Cand mergeam spre gara in Taxi, Sociu facea o gluma: iar scrie Tupa pe blog, "am fost la Cluj, astia iar s-au imbatat ca niste porci". Nu o sa scriu asta.
Pai cumva traba serioasa au facut-o cei care au organizat colocviul. "Catalogul", cartea de texte care urmeaza sa apara.... lectura de la facultatea de stiinte politice... misto.
La inalnirea de la Tribuna cu juriul de la liceul Lucian Blaga pentru Premiile Cuvantul Liceeni scriitorii au ramas cu gura cascata cand au vazut ca liceenii citesc si trag la raspundere scriitorii pentru ce merge si ce nu.

II.
Ca sa castige meciul de fotbal cu scriitorii din sud, clujenii ne-au imbatat constantenii din echipa, ne-au plimbat vreo jumatate de ora prin Manastiur, au pus capcane pe teren, si tot n-au castigat. Komartin este cel mai bun portar din Sud, Vasilievici este cel mai elastic varf de atac. Cosmin Ciotlos si Bogdan Cretu dribleaza tot. De unde ne uitam noi am batut.
De unde s-au uitat nordistii, Stefan Manasia, Cosmin Perta, Radu Vancu, Dragos Varga, Stelian Muler, Gelu Vlasin si Rares Moldovan, s-a terminat egal.
Ca sa zic asa, "The south will prevail"

III.
O sa scriu ca sta a fost a treia intalnire cu scriitori din astia de le zice tineri. Vasilievici a vazut bine: "o singura arestare pe editie". La Bucuresti politia doar a dat pe acolo sa vada ce se intampla, la Constanta a fost numarul lui Mugur Grosu, la Cluj, Alexandru Vakulovski. Pana la urma, lumea e bine deocamdata.
Auziti, Sandu Vakulovski ce ar trebui sa faca pentru cetatenia romana? Meaning dupa ce are deja depuse actele alea de multa vreme...

12 comments:

Anonymous said...

hai, si ceva mai amuzant, din culise !hai,hai, hai Razvan !

uite, sa ma laud eu : am fost prin Sibiu si pe langa..., pe motor, in doi...

ceva picant, pe la voi, cum ?pe la astia mici, care n-au probleme de identitate sexuala, si apoi treci la cei mari, din grupa mare si pregatitoare...

asadar, little blogger and big artist, general lover and ingenious in all you expose, give me (us) three answers :
a) picanterii
b) curiozitati, gen motor, doi, Sibiu
c)treci de la cei mici, la cei mari, greii

multumesc, multumim,

some fans

Anonymous said...

si te rugam sa ne dai macar poze sau mini-video-uri, te rugam, strigau fetitele, cu sau fara codite,


cu liniste, multa liniste,
putina libertate, doua seri libere pe saptamana, dar, vai,
multe refuzuri,
nicio dorinta de la el,

fetele.

Razvan Tupa said...

uite poze anonymus, am pus un link la meci si mai gasesti acolo alte foto.
cat despre picanterii, celalalt anonymus, ce sa zic:
1. cineva a vrut sa ajute pe altcineva care era beat sa doarma intr-o camera... si s-a nimerit sa intre peste Mihai Ignat. Cel mai linistit, probabil din tot colocviul.
2. Vasile Ernu care a cantat de cate ori a avut public.
3. Daca tot zici de Sibiu, meciul de facut avansuri Ritei Chirian... GV, CK, SGB si or mai fi dar mi-au scapat mie ca doar nu o pazeam...
4. Cea mai misto picanterie e ca in sala muzeului de arta unde s-a tinut colocviul erau foarte multe picturi de Tonita, Sirato cand te plictiseai aveai ce sa vezi pe pereti.
6. Si norma de politisti: "o arestare pe editie" sau sort of

Anonymous said...

super, merci, si alte tube-uri, alese pe spranceana ?

picanteriile pentru l'autre anonyme au fost excelente, bravo !
vezi ca poti sa spui, o farama, si din ceea ce nu se poate spune ?

Anonymous said...

o fi fost si Kerouac la colocviu?
http://www.youtube.com/v/5UNSoKP-k0U

Anonymous said...

salut! referitor la ultima intrebare: pai sa scrie in continuare; pana la urma daca are cine trebuie inspiratia/curajul poate sa-i acorde cetatenia romana pentru servicii deosebite aduse Romaniei (sau asa ceva conform legii):)
altfel, tehnic vorbind cunosc multe persoane care au obtinut in maxim un an un drept de sedere permanenta valabil 5 ani (in baza Legii nr. 56 din 26 martie 2007 care modifica Legea nr. 194/2002 privind regimul strainilor in Romania - incepand de la Art. 69)

Gheo said...

Deci s-au imbatat ca porcii. Asa reiese. N-ai mai scris, dar asa, sugerat... A sugera, iata visul.

Razvan Tupa said...

ei, imi dai o idee... sunt multe feluri in care poate sa se imbete cineva, nu?
1 deja pomenitul "ca porcul" pe o scara dela 1 la zece (zece fiind coma asta ar fi cam 7)
2 "ranga" (8)
3 "lemn"(6)
4 "clanta"(5)
5 "varza" (4)
6 "dus" (3)
7 "un pic ametit"(2)
8 "luat" (1)

ceva de genul asta.
totusi nu pot nici macar sa sugerez ca toata lumea a facut la fel. Mihai Ignat de exemplu, sau Rita Cirian nu cred ca au baut deloc...

Anonymous said...

mai razvane, tu te gandesti cam mult la rita ;)...

Anonymous said...

si dupa grog, cam unde te aflai, in notele astea, de ai uitat ca iei metroul invers fata de...?

Anonymous said...

junii petrecareti (exceptand concitadinul mihai ignat) n-au bagat oare de seama ca prisosul de veselie se pastreaza dupa referendum...

Anonymous said...

rita chirian is simply the best. pesemne, o mostra de cumintenie (n.b. nu bea, nu raspunde avansurilor) - e un target interesant pentru decadenta lume literara juvenila. se prea poate ca atitudinea ei sa fie parte a unui demers imagologic. textele ei sunt incitante si, paradoxal, e acolo un cu totul alt segment comportamental. poate-si exorcizeaza altfel demonii...