Wednesday, May 09, 2007

Zadie Smith e fracturista?

Deci, la jumatatea "Dintilor Albi" ai lui Zadie Smith nu stiu ce sa cred. Seamana cu ceva care imi era foarte familiar din fazele prozelor de la fracturi (Chiva, Silviu Gherman) dar e complet

8 comments:

Anonymous said...

lasa ca-ti spun maine, azi sunt suparata si trebuie sa si citesc romanul pana maine seara (il cumpar si-l citesc) ; daca fac o prezentare buna, la prima vedere, fara culturisme, ma publici (si cu un text literar)? hai. la test.

Dar despre Nancy Huston, ce stiti, ca am luat-o de la francezi cu ,,Lignes de failles'' si cica e buna ?

Raspunde la prima intrebare, la a doua nu e nevoie, multumesc mult.

Anonymous said...

ei, cum e, pana la urma, raspunzi sau nu ?

ma tot obsedeaza Berberova : vreo 25 de ani in Rusia, 25 in Franta, 25 in America, profesor universitar, pe final. Actes Sud a descoperit-o ca scriitoare la 80 de ani. Cum a putut sa reziste, ce a simtit atunci ea, sa ai niste job-uri si, la un moment dat, sa-ti apara cartile pe care le-ai scris fara sa fi avut ocazia sau ideea macar de a le publica, din pura vocatie sa le fi scris ; cat de mult sa rezisti asa ?

evident, astept raspuns la primul comentariu, aici e asa, o problema pusa retoric.

Anonymous said...

tu cum ai vedea macar un comment la asa prezentare in care ambiguitatea e ,,completa'' ? sau e cam acelasi stil in acest raspuns, ca si in felul in care pui problema.

Pentru noi,reformuleaza prin muzica, un tube-ceva, ca n-am inteles nimic...

Anonymous said...

andra says: autoarea asta, pe copertă, undeva, are chiar dinţi albi. Titlul e super mişto, nu? te duce cu gandul la colţi de lupi. Cum or fi lupii? şi ei se dau la oameni, la carne proaspătă, aşa, ca hienele ?vreau să spun dacă în acelaşi fel; hăituire, hărţuire, hienă. cum o fi, asta, să ai nişte colţi albi, care rânjesc, de lup sau, zic eu, de hienă /să nu ştii dacă sunt ai tăi sau eşti urmărit de ei? Mai rămâne să citesc romanul, despre ce e, Răzvan ?

Razvan Tupa said...

despre niste familii, ca orice roman misto. Nu ma hotarasc, in schimb, daca are sau nu are legatura cu ce fac Ionut Chiva, Schiop sau Silviu Gherman.... la noi.

Anonymous said...

ai vreun tube-ceva sa-l descrie ? pe roman; ofera si tu un premiu...

Razvan Tupa said...

Uite, am gasit pentru tine Zadie Smith la o petrecere iar ce zice in off e poezie.

Daca te ajuta, ma bucur, daca nu... mai incerc

Anonymous said...

cum? poti sa incerci ?

ma bucur sa aud asta, nu am cunoscut aceasta expresie in ultimele doua luni (la capatul carora unii spun, ca linistea se aseaza peste orice gen de legatura, indiferent cum e ea vizualizata de El); eu, ma laud ca incerc si eu, la randul meu.

Mai incearca, acum...