Monday, July 23, 2007

Poezie cu reguli si stiri care nu stau locului

Eugen Suman are un blog de poezie cu reguli... nu m-am prins daca ii zice repede sau zahar dar ideea e misto: nu posteaza text nou decat daca are comentarii la ultima postare... pai ce poet ar avea curaj sa taca daca ultima poezie nu trezeste nici un interes...

EVZ din 17 iulie a prins un eveniment misto. A anuntat lansarea Altertext, proiectul cu literaturi si arte care se plimba prin tara. Doar ca nestiind unde sa bage stirea a inclus-o undeva dupa stirile despre Videanu calator, Radet in inventar si o deschidere de hotel pe langa Cismigiu.
Altertext, in schimb e de vazut:
Primul performance a fost deja ieri la Galeria Anaid (cine a vazut cum a fost?. Proiectul este organizat de Muzeul National al Literaturii Romane din Bucuresti in parteneriat cu kinema ikon – Arad, Mondart Gallery – Galati si Teatru 74 – Targu Mures, cu sprijinul financiar al Administratiei Fondului Cultural National.

AlterText consta in patru evenimente de tip performance, organizate in Bucuresti, Galati, Targu-Mures si Arad, care reunesc 4 tineri scriitori si 5 artisti vizuali din Romania, prezentand, intr-un alt tip de discurs, o viziune proprie asupra relatiei dintre literatura si artele vizuale.

Abordarea va fi neconventionala, fiind prezentate doua proiecte de sunet (muzica experimentala) si visual si o instalatie de ambient, toate pornind de la textele propuse de catre scriitorii selectati. Evenimentele vor avea loc sub forma de turneu, in toate cele 4 orase incluse in proiect.

Scopul proiectului este de a aduce literatura si arta contemporana pe un teren comun, renuntand la conceptul de cenaclu literar in foavoarea unui eveniment interactiv. Miza principala este de a construi o platforma comuna pentru literatura si arte vizuale, facilitand dialogul intre aceste doua forme de cultura.

Artisti: Vali Chincisan (visual), Selfmademusic (sunet), dyslex (sunet), P.N.E.A. (visual), lighioana (instalatie)

Texte: Gabi Eftimie, Valentina Chirita, Catalin Furtuna, Laurentiu Blaga

De-acum incolo ii mai prindeti la:


24 iulie, ora 19:00
Mondart Gallery - Str. Rosiori Nr 16, Bl. G4, Ap. 76, Galati

26 iulie, ora 19:00
Teatru 74 - Cetatea Tg. Mures, Bastionul Macelarilor, strada Avram Iancu nr. 2, Targu Mures

28 iulie, ora 19:00
KF Cafe – Calea Episcopiei Nr 11 – 13, Arad

No comments: