Wednesday, September 12, 2007

jurnal cumva

De la 1 septembrie lucrez pentru Jurnalul de Festival de la Festivalul Enescu.
Mi s-a mai intamplat la Evenimentul zilei... sa mi se para ca oamenii care muncesc la o chestie culturala si nu au functie culturala privesc toata poveste mult mai serios.
si ar mai fi, despre mine... am intrat in povestea asta gata sa jur ca orice spune un critic sau un om de cultura (dar aproape orice) este publicabil. Si ies... bine, puteti sa-mi spuneti "Abadon cenzuratorul", "Resident Cenzor II" sau cum vreti doar ca incep sa am impresia ca asa de usor se spun tampenii, ca te ia cu ameteala.

A, si ziarul asta din Festival... cititi-l si voi si spuneti-mi cum vi s-a parut.

6 comments:

Anonymous said...

acum vad, ai dreptate... si zi, cenzurezi criticii muzicali, nu?http://www.evz.ro/article.php?artid=323153

Razvan Tupa said...

Uite, am citit. nu stiu cum crezi ca ma cheama pe mine dar tu ce zici, Festivalul asta e reprezentat de scandalurile astea. Ca veni vorba... despre ce profesori din juriu spui ca vorbim?

Ca in toate zonele astea artistice si culturale e plin de controverse... exact asta nu am vrut sa fie jurnalul festivalului.

Poate ti-a scapat, dar unul din motivele pentru care cultura nu prea are credibilitate in Ro este fix pofta asta de scandal pe care o au profesionistii din zona. Si nu ma refer la jurnalism ci la scandaluri din astea foarte foarte specializate.

Anonymous said...

E adevarat ca scandalurile sunt foarte proeminente, dar sa nu avem impresia ca exista numai in Romania, si aici vorbesc din domeniu. Daca se face referire la scandalul dintre Alexandru Tomescu si Gabriel Crotoru, ii dau perfecta dreptate domnului Croiutoru pentru ca Tomescu inca nu poate fi numit violonist, si la modul cum evolueaza nu vad ce succes ar avea in afara. Tomescu a primit vioara stradivarius practic cadou pentru ca a fost singurul concurent. Dar daca o luam asa nici Croitoru nu era cel mai bun violonist roman. Sunt multi care concerteaza in afara si de care in tara nu se pomeneste nimic. Iar data, locul si ora concursului nu a fost stiuta de cat de anumite persoane.

Razvan Tupa said...

Eram absolut sigur ca v-am raspuns la aceasta postare. Se pare ca m-am inselat. Din cate stiu nici concursul la care a castigat domnul Croitoru nu a avut mai mult de un concurent...
Dar si eu cred acelasi lucru pe care il spuneti dumneavoastra: pare derizoriu un asemenea scandal dupa ce l-ai ascultat pe Alexandru Tomescu in scurta aparitie de la Ateneu cu vioara Stradivarius.

Anonymous said...

Da e adevarat ca nici in cazul concursului domnului Croitoru nu a fost mai mult de un concurent, dar sa fim seriosi.Alexandru Tomescu e mult sub nivelul lui Croitoru. Mie personal, Alexandru Tomescu nu-mi place de loc. Mi se pare ca are un sunet aspru si brutal. De curiozitate, ascultati-l pe Croitoru cantand concertul de Bruch nr.1 si apoi pe Tomescu. Am spus Bruch, pentru ca este totusi o forma simpla de concert si in special la partea a3-a cere eleganta, fermitate, sustinere si in cele doua cantilene blandete.
Si domnule Tupa, va rog frumos....am doar 13 ani, nu e nevoie de atatea formalitati. Ma simnt prost...

Anonymous said...

Exerseaza-ti modestia. Te asteptam sa fii tu prima violonista a sec XXI si apoi... comentariile tale vor fi credibile. Faptul ca unei fetite de 13 ani nu ii place Tomescu nu ingrijoreaza pe nimeni...