Tuesday, September 09, 2008

Despre gauri negre cu Inteligenta politicianului roman? stai sa vezi presa pe care o patroneaza acesta (ca sa zicem asa)!!!

Hotnews are doua articole foarte tari despre experimentul de pe 10 sept de la Large Hadron Collider al CERN (Organizatia Europeana pentru Cercetari Nucleare).

Unul dintre articole este destul de lamuritor, si cat se poate de clar pentru o stire din zona stiintei contempoane.

Super acceleratorul de particule HLC se pregateste pentru primul experiment care va duce cercetarea privind particulele elementare la urmatorul nivel.

al doilea articol, in schimb pare sa fie o demonstratie din gaura neagra numita politica romaneasca. Pe scurt, un partid cat o televiziune (care am vazut cum si-a facut stirile cand s-au trezit critici de arta) este ingrijorat pt rezultatul experimentului de la LHC. Cum pentru stiinta nu este inca bine stabilit ce este o gaura neagra, pentru politicianul roman este deja clar :)).

Te intrebi in schimb cum crede un politician din Ro ca un experiment care a inceput acum 30 de ani o sa se opreasca pentru ca da el din gura... Si acum intelegi de ce se numeste conservator partidul cu pricina. Conserva prostia. Si ei reprezinta Romania?!

Vocea partidului, Antena 3, detaliaza :)). preferatul meu e articolul care se numeste (inspirat) "Cel mai mare experiment din lume ar putea cauza sfarsitul acesteia" Sursa? Daily Mail. Ati da vreodata o stire despre fizica atomica citand ziarul Libertatea (pentru ca pe acolo este cotidianul britanic)? Cine stie, poate Antena 3 e geloasa pe OTV? Si atunci de ce nu citeaza direct din Click!?!!

si melodia



dar ma gandesc: or avea voie sa cante ? :P

live webcast de la CERN AICI (multumesc andrada)

2 comments:

alexandra dolfi said...

Am murit de ras citind al doilea articol. Politica romaneasca stie perfect cum sa fie ridicola. Experimentul cu acceleratorul de particule este de-a dreptul extraordinar si dovedeste faptul ca teoria relativitatii a revolutionat cu adevarat stiinta din moment ce pe baza ei si a fizicii cuantice savantii pot reconstrui starea primordiala a Universului. Cat despre posibilitatea de a se forma gauri negre :)) asta nu e decat o forma de a baga populatia in sperieti. Gaura neagra se stie ca este o formatiune care absoarbe materie,folosind o cantitate imensa de energie pe care niciun accelerator de particule oricat de mare ar fi nu ar putea-o produce.Dar stiu mai bine politicienii :))))

Razvan Tupa said...

da, sunt foarte destepti; sa vezi cine mai protesteazz cu ei:

Liga muncitorilor din Pakistan http://www.dawn.com/2008/06/28/nat23.htm

Oamenii pentru tratarea etica a Hadronilor http://www.bbspot.com/News/2008/08/group-protests-treatment-of-hardrons-at-cern.html