Tuesday, December 09, 2008

Svetlana Carstean la Poeticile Cotidianului in S.A.L.T.pub

joi 11 decembrie
ora 18.00
poeticile cotidianului
editia 83
in S.A.L.Tpub
(str Blanari nr 21 peste drum de club A)
SVETLANA CÂRSTEAN
aduce
Floarea de Menghină
în lectura
Mariei Dinulescu

Pentru prima data in alta parte decat in Club A, aceasta ediție a poeticilor cotidianului o au ca invitată pe Svetlana Cârstean. în clubul S.A.L.T.

"Visul m-a scuipat afara
cu putere
cu ura
ca pe un simbure
ca pe un copil nedorit.

Și-am ajuns pe spatele acesta lucios/ de pe care alunec/ ca de pe o mîzgă,/ însă nu cad./ Noaptea se agață de mine,/ e o boare cu dinți mici,/ îi înfige în piele și acolo rămîne./ Durerea nu e mare, doar continuă./ Tocurile nu înțeapă încă cimentul,/ tramvaiele nu taie în felii reci aerul,/ faptele zilei de mîine încă se coc,/ stau acoperite cu cearceafuri mari de pînză/ ca expozițiile nevernisate.//"

Unul dintre cele mai așteptate debuturi ale anului 2008 în poezie este, incontestabil, volumul Floarea de menghină. La poeticile cotidianului, Svetlana Cârstean va vorbi despre volumul de poezie dar și despre scriitorii și cărțile care au marcat-o.

Poemele din Floare de menghină vor fi citite la poeticile din S.A.L.T.pub de actrița Maria Dinulescu într-o selecție care îi aparține și pe care o vom dezbate joi.
o întâlnire prezentată de răzvan țupa

Svetlana Cârstean este scriitoare și jurnalistă. Membru co-fondator al cenaclului "Central" de la Facultatea de Litere din București, a publicat pentru prima data poemul Floarea de menghină în 1995, în volumul colectiv Tablou de familie (alături de colegii săi Sorin Gherguț, Răzvan Rădulescu, Cezar Paul-Bădescu, Mihai Ignat și T.O. Bobe). A publicat de-a lungul anilor articole, interviuri și poeme în Dilema, Observator Cultural, România literară, Adevărul literar și artistic.

Maria Dinulescu este actrita care a jucat rolurile pricipale din "Trafic" premiat cu Palm D'or la Cannes sau "California.." premiat cu Un certain regard tot la Cannes, iubita de telenoveliste si apreciata ca cea mai buna actrita in festivauri din Georgia, Franta sau Salonic...
Lectura poeziei este o pasiune pe care a păstrat-o secretă dar joi seara, la poeticile cotidianului din SALTpub va citi poezie semnată de Svetlana Cârstean.

IN PLUS. Poeticile mentin invitatia POEZIA TA IN CLUB A
O data cu implinirea de trei ani de poeticile cotidianului intalnirile din club te asteapta sa arati ce stii. te inscrii joi, cu zece minute inainte de ora 18.00 a poeticilor cotidianului si ai cinci minute la Poeticile cotidianului, poemele dumneavoastra vorbite.SLAM sau POEZIE VORBITA, POEZIE TRADITIONALA sau EXPERIMENTE, POEZIA TA da piept cu publicul. TE TZINE?Poeticile Cotidianului nu este un cenaclu, deci nu va fi vorba despre comentarea textelor dumneavoastra. Este vorba doar despre o prezentare publica asa ca vor fi textele dumneavoastra pentru 5 minute fata in fata cu reactia publicului.

In luna decembrie Poeticile continua:
LXXXIV: 18 decembrie - Adrian Ciobotaru- blog articole roman

4 comments:

Anonymous said...

De ce in SALT?

Razvan Tupa said...

pt ca in club a e un concert si S.A.L.T. e chiar peste drum, Mirela

http://www.ziarulunu.ro/articol381/Cultura-in-stiri.htm

Anonymous said...

Multumesc, Razvan. Ma gandeam ca se muta de tot, m-am obisnuit cu club A.

ioana said...

super