Tuesday, November 07, 2006

poeticile cotidianului cu Ghergut si Crudu

Joi, 9 noiembrie, de la ora 18.00
club A
va invita la
poeticile cotidianului
o seara de
ghergut & fracturism

Sorin Ghergut si Dumitru Crudu sunt doi dintre scriitorii despre care s-a scris si s-a vorbit mult in ultimii ani. Dincolo de aceasta asemanare nu mai au nimic in comun.
Pe de o parte, Sorin Ghergut este unul dintre scriitorii cei mai retrasi pe care i-ati putea vedea vreodata. Desi a publicat prima carte in 1998 in postura de castigator al concursului national de poezie, a preferat sa pastreze discretia asupra sa apariitiile sale la cenacluri sau lecturi fiind foarte rare.
Dumitru Crudu, pe de alta parte, este unul dintre cei mai discutati autori, fiind, alaturi de Marius Ianus, initiatorul celui mai zgomotos curent literar din ultimii ani.
O intalnire prezentata de Razvan Tupa.

Contact:
Gabriela David (PR Manager) 0723 379 026 mail: gabi@cluba.ro
Club A str. Blanari 14 tel: 021.313.55.92; fax: 021.315.47.86

« Sorin Ghergut (n.1973) a absolvit Facultatea de litere din Bucuresti, fiind un produs al cenaclului condus de Mircea Cartarescu, dupa ce speriase Liceul Lazar prin talentul sau poetic prodigios. Cu toate acestea, volumul de debut (time-out, 1998) nu a insemnat decit un exercitiu de virtuozitate prozodica si - inevitabil - parodica. De fapt, nici in textele aduse in cenaclul Euridice (dupa patru ani de la debutul editorial), actantul ghergutian nu a depasit experienta ludica, raminind un parodist de gradul al doilea; se noteaza totusi din cind in cind o invinetire a crustei poetice ca o cangrenare lenta pe dedesubt a fondului total dezinhibat. De aici ma astept sa apara surpriza caci - cu tot sarcasmul parodic - poetul - "minune" al Liceului Lazar mi s-a parut, de cite ori l-am intilnit, congestionat de o gravitate restrictiva. Mizez pe aceasta intuitie prima si astept eruptia discursiva autentica. » (Marin Mincu)
Dumitru Crudu (1968) a fost student în Chişinău, Tbilisi, Braşov, si masterand la Sibiu. Este ziarist, profesor, si teoretician al fracturismului. In prezent este redactor la "Europa libera" (Chisinau). Este membru al Uniunii Scriitorilor si Uniunii Teatrale din R. Moldova, al ASPRO şi redactor al revistei web "Tiuk (k-avem kef)".
In 2003 a castigat concursul de dramaturgie „Cea mai buna piesa de teatru romaneasca a anului”.
free webpage counters

No comments: