Wednesday, November 01, 2006

poeticile cotidianului din roman in teatru


Joi, 2 noiembrie, de la ora 18.00, in Club A
poeticile cotidianului
va invita la seara

„Lumea tranzitiei romanesti, intre abjectie si elevatie”
cu
Maria Manolescu



Invitata poeticilor cotidianului este Maria Manolescu. Trecand de la publicitate la roman si, in curand, la teatru, Maria Manolescu va vorbi in Club A despre legaturile dintre cele trei tipuri de povesti de care este legat numele ei.
Sigur ati vazut clip-uri publicitare semnate de Maria in calitatea ei de copywriter.

O intalnire prezentata de razvan tupa


Maria Manolescu (n. 1980) a absolvit Facultatea de Comunicare si Relatii Publice, sectia Mass-media si Publicitate, SNSPA, Bucuresti, 2003. Este masteranda in playwriting la UNATC si a lucrat in calitate de copywriter la McCann Erickson intre 2003 si 2005. Se numara printre cistigatorii concursului de dramaturgie dramAcum3 (2006), cu piesa With a little help from my friends. Romanul Halterofilul din Vitan reprezinta debutul editorial al autoarei.

„Textul Mariei Manolescu te loveste in moalele capului. Nu e usor sa citesti despre citeva lucruri foarte dizgratioase, cum ar fi un barbat de cincizeci de ani, cu chelie, burta si o ciuperca suparatoare intre degetele de la picioare, despre relatia lui abjecta cu Misu, caruia i a promis ca l face DJ in barul lui daca i o… ma rog, daca se poarta cum trebuie. Artistic vorbind, Maria Manolescu se intilneste in aceasta alegere cu Dan Lungu, de pilda, cel din Raiul gainilor, sau cu Petru Cimpoesu, din Simion Liftnicul: lumea tranzitiei romanesti, intre abjectie si elevatie.” (Luminita Marcu)

No comments: