poezie in video

Loading...

Sunday, May 04, 2008

Vineri in New York

Nu stiu ce credeam despre lecturi inainte de Praga si NY. Dar daca la Praga a fost foarte bine, la ce au organizat cei de la NY nu stiu ce sa spun.
E asa: la Prima Lectura, cea din KGB bar s-a umplut sala rapid cu oameni care aplaudau si radeau si aclamau ceea ce le placea. La un moment dat Sharon, gazda serii alaturi de Saviana, a intrebat cati din sala nu sunt romani (gandindu-se ca poate avem multi prieteni adusi in sala) si a fost surprinsa sa vada ca jumatate din cei care reactionau acolo erau orice altceva decat romani.

La Pen World Voices cred ca impresia pregnanta este aceea de normalitate a dialogului cu publicul si a invitatilor intre ei. Corina Suteu si echipa ei au reusit sa ne duca la cateva evenimente ale Festivalului.
A fost petrecerea de deschidere unde Llosa, in timpul unui discurs a carui principala calitate a fost aceea ca a durat cam 5 minute, isi facea cu mana cu Rushdie iar Eco se plimba incet pe marginea curtii destul de aglomerate. Pe undeva prin multimea de scriitori Eugenides devenea brusc volubil cand veneau la el scriitoarele admiratoare. Cristi a facut in asa fel incat toata lumea a primit mapele cu poemele noastre.
Ieri a fost si conferinta cu McEwan care a discutat cu Steven Pinker despre disutii (de fapt despre conversatie).

Pe urma KGB (la care o sa revin cand am imaginile).
Si seara s-a terminat la petrecerea de la Centrul Ungar, undeva in Soho, intr-un loft urias si pe o terasa strecurata intre cladiri masive. Ok, te gandesti, petrecere... ce sa faci la petrecere? petreci. Chiar daca am avut impresia ca multimea de regizori, scriitori, actori gruppies, a doua zi dimineata m-am trezit ca primesc mailuri de fallowup de la un regizor care vrea sa vina in Romania sa monteze o piesa la Green Hours.

pe partea aia de personal, mi-am facut fantezia dupa petrecere, cand ne-am strans in camera mea de la hotel: Dan, Cristi, Eugen, Sabrina si Brandon (de la Calque) cu vreo 2-3 ore de baut suc.

No comments: